Fundacja Wspólnie – LafargeHolcim

CZYM JEST DLA NAS WOLONTARIAT PRACOWNICZY?

Wolontariat pracowniczy oznacza dla nas angażowanie pracowników oraz ich rodzin, przyjaciół i znajomych w działalność społeczną na rzecz społeczności lokalnych takich jak stowarzyszenia, fundacje, szkoły, przedszkola, domy dziecka czy inne jednostki.

Poprzez nasze akcje wolontariackie dążymy do tworzenia lepszych warunków życia dla społeczności lokalnych.

Wierzymy, że każdy z nas ma wpływ na swoje otoczenie imoże sprawiać, by stawało się lepsze.

DLACZEGO WARTO ZOSTAĆ WOLONTARIUSZEM?

Dla przyjemności, jaką daje pomaganie innym
W każdym miejscu jest wielu ludzi wrażliwych społecznie, którzy chętnie i bezinteresownie dzielą się z innymi swoją wiedzą, umiejętnościami, doświadczeniem oraz pozytywną energią. Dzięki pomocy innym możemy poznawać nowe wartości, stać się lepszymi ludźmi i nauczyć się zupełnie inaczej patrzeć na świat.

Dla własnego rozwoju
Wolontariat uczy nie tylko współpracy z ludźmi, ale także wyjścia ze swojej strefy komfortu oraz odkrywania nowych zdolności i talentów. Poszerza nasze horyzonty, uczy wytrwałości i konsekwencji w działaniu.

Dla dzielenia się swoim doświadczeniem i wiedzą
Największym wynagrodzeniem za wolontariat jest ogrom satysfakcji z wartościowego wykorzystania swoich zasobów do rozwijania innych.

Dla zbudowania relacji z innymi ludźmi
Wolontariat stwarza możliwość poznania swoich współpracowników w sytuacjach pozazawodowych, ale też spotkania ciekawych osób z zupełnie innych branży i organizacji.

Jak wygląda Nasz Wolontariat?

• Tydzień Wolontariatu
  • Wolontariat kompetencyjny
  • Program grantów dla wolontariuszy
  • Wyjazdy integracyjne z wolontariatem
  • Wolontariat akcyjny

Co proponujemy wolontariuszom?

Oferujemy wolontariuszom wsparcie organizacyjne, merytoryczne i finansowe.
Nawiązujemy i budujemy współpracę z organizacjami poszukującymi wsparcia.
Wspieramy własne pomysły pracowników na pomaganie.
Komunikujemy i publikujemy relacje z prowadzonych akcji wolontariackich, a także zachęcamy wolontariuszy do dzielenia się swoimi doświadczeniami.

Potrzebujesz wolontariuszy?

Jeżeli chcieliby Państwo zaangażować do współpracy wolontariuszy z LafargeHolcim, zapraszamy do kontaktu – fundacja.wspolnie@lafargeholcim.com lub pod tel. 22 324 67 77

Jesteśmy otwarci na współpracę z organizacjami pozarządowymi i jednostkami publicznymi poszukującymi wolontariuszy.

Chcesz zostać wolontariuszem?

Jeżeli wierzysz, że możesz zmienić świat i chcesz wpłynąć na Twoją przestrzeń i otoczenie, dołącz do nas jako wolontariusz. Wypełnij formularz znajdujący się po prawej stronie, a my skontaktujemy się z Tobą i porozmawiamy o Twojej przyszłości!

Dołącz do grona wolontariuszy!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych